2023.08.08.

Szijjártó Péter: Magyarország energiaellátása biztonságban van

Az orosz partnerek a szerződésekben vállalt kötelezettségeiknek megfelelően szállítják a kőolajat Magyarországra, így az ország energiaellátása továbbra is biztonságban van – közölte a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Szijjártó Péter szerint az energiaellátás biztonsága továbbra is kulcskérdés Európában, így Magyarországon is, ahol a természeti adottságainknál fogva importra szorulunk a fő energiahordozókból.

Hozzátette, hogy az elmúlt napokban számos aggodalomra okot adó hír jelent meg a szomszédban zajló háborúról, az energia-infrastruktúrát ért támadások miatt.

Szijjártó Péter közölte, hogy hétfőn telefonon egyeztetett Alekszandr Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével, aki arról biztosította, hogy az orosz partnerek a szerződésekben vállalt kötelezettségeiknek megfelelően szállítják a kőolajat Magyarországra, így az ország energiaellátása továbbra is biztonságban van.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/07/szijjarto-peter-magyarorszag-energiaellatas-import-koolaj-oroszorszag/
2023. augusztus 7.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram