Hőgyész

Hőgyész a Tolnai-Hegyhát déli részén a Kapos-völgye mellett húzódó Donát-patak völgyében, szép természeti környezetben fekszik.
A kellemes látványt nyújtó tájat dombok, völgyek, erdők, halastavak tarkítják.
A 65-ös út Tamási és Szekszárd közötti szakaszán fekvő település több felől is elérhető, vasúton is megközelíthető, vasútállomása a 3 km-re fekvő Szakály községgel közös.
Hőgyész a térség harmadik legnagyobb települése, a lakosság száma, az urbanizáltság szintje következtében a megye egyik vonzó városává válhat.
A hőgyészi emberek nagy gonddal, elhivatottsággal ápolják hagyományaikat, szokásaikat.
Ebben komoly szerepet vállal a Művelődési Ház és a benne működő egyesületek, körök, hagyományőrző és művészeti csoportok.

Hőgyész a Tolnai-Hegyhát déli részén a Kapos-völgye mellett húzódó Donát-patak völgyében, szép természeti környezetben fekszik.
A kellemes látványt nyújtó tájat dombok, völgyek, erdők, halastavak tarkítják.
Külön látványossága községünknek az Apponyi kastély, amely jelenleg üresen áll, csak kívülről megtekinthető
A falu központjában található a Lichtenstein kastély, amely jelenleg szintén nem látogatható.
A Szakály és Hőgyész közötti domboldalon található a csicsói szentkút és kápolna, a környék nevezetes búcsújáró helye.

Községünk honlapját folyamatosan frissítjük, ahol minden lényeges információ megtalálható: http://www.hogyesz.hu/

Mint minden környékbeli település, Hőgyész is munkahelyeket szeretne teremteni a községben. Szívesen együttműködünk vállalkozókkal, hiszen közös az érdek: minél több hőgyészi dolgozhasson a településen, lehetőleg ne kelljen ingázni. Szeretnénk fejleszteni az önkormányzat mezőgazdasági tevékenységét (jelenleg szamócát, főzőtököt, cukkinit, kukoricát termelünk). Lakosaink száma a háromezret közelíti. Minden hónapban több újszülöttet is köszönthetünk. Műemlékeink védelme is kiemelten fontos, szeretnénk felújítani a 19. század elején épült zsinagógát.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram