Fajsz

Községünk a Duna bal partján fekszik. Kalocsától délre 17 km-re, Bajától északra 32 km-re. Az itt lakók létszáma 1600 fő körül alakul. A lakosság jellemzően mezőgazdasági termeléssel foglalkozik. Jelentős munkáltató a Pata József Gépipari Kft, mint az esztergomi Suzuki gyár legjelentősebb beszállítója. Főbb intézmények Dusnok-Fajsz Társult ÁMK Általános Iskolája, Mesevonat Óvoda, Szivárvány Szociális Szolgáltató.

Településünk látványossága a római katolikus templom, melyet Foerk Ernő és Petrovácz Gyula tervei alapján építettek, átadására 1910-ben került sor. A településünk a Dunához közel helyezkedik el, ahol a Gyöngyvirág Bisztró várja az ide látogatókat. Polgármesteri hivatalunk is az 1900-as évek elején épült neoromán stílusban.

Településünkön régi hagyománya van a fűszerpaprika termelésnek. Duna Gyöngye Kishalász Egyesületünk munkája nyomán az UNESCO felvette a világörökségi jegyzékébe a kis-szerszámos halászatot.

Idős ellátás fejlesztése nappali és bentlakásos formában létrehozása. Fontos feladat az általános iskolai oktatás megtartása. A Duna közelsége miatt a vízi turizmus fejlesztése, kikötőhely kialakítása. Kerékpár és kajak, kenu kölcsönző létrehozása.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram