Kistormás

Kistormás Tolna megye közepén,Pakstól és Szekszárdtól 30 km-re helyezkedik el.A településen 340 fő lakik,sajnos több az idős , mint a gyermek.A régi sváb lakosoktól ered a neve.Helyben működik egy varroda,ezen kívül Kölesdre,Szekszárdra,Paksra,Gyönkre illetve külföldre járnak dolgozni az itt lakók.Főbb intézményeink a polgármesteri hivatal,óvoda,könyvtár,faluház és most készítünk egy közösségi házat.

Kistormáson áll egy 1777-ben épült evangélikus templom,amely sajnos felújításra vár,illetve egy 50 hektáros halastó,aminek egy része a tervek szerint hamarosan horgásztóként fog üzemelni.

A település kitűnő adottságokkal rendelkezik,a növény termesztés és állat tenyésztés,de a szőlő és gyümölcs termesztés szempontjából is.A szőlő termesztésnek nagy hagyománya van,a címerünkben is megtalálható a szőlő ábrázolása.Sajnos mára majdnem teljesen eltűnt ez a tevékenység.

Terveink szerint a már említett közösségi házat szeretnénk elkészíteni,ahol sport,játék,tánc és egyéb tevékenység is lehetséges lesz. Ezen kívül a horgásztó kialakítása és a templom felújítása,ahol nem csak egyházi tevékenységeket rendeznénk,illetve egy a régi szőlő termesztést bemutató kis pincemúzeum kialakításával szeretnénk településünket a fiatalok és a turizmus szempontjából is vonzóbbá tenni.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram