Sáregres

Sáregres község a Közép-dunántúli régióban, Fejér megye déli részén helyezkedik el, a Sárbogárdi Járásban. A hozzá legközelebb eső város Sárbogárd, mely kb. 17 km távolságot jelent. A megyeszékhely Székesfehérvár 50 km-re található. A település megközelíthető a 61-es útról. Vasúti megállóval rendelkezik, autóbusz közlekedés van, azonban a járatok ritkák, ezért a városokba történő bejutás, illetve közszolgáltatások igénybevétele a lakosság túlnyomó részének nehézségekbe ütközik. A település állandó lakosainak száma 2021. január 1-jei állapot szerint: 714 fő. A településen található óvoda, községháza, orvosi rendelő, művelődési ház, posta, gyógyszertár. Az emberek nagy része naponta ingázik a munkahelyére a nagyobb települések, illetve a megyeszékhelyre. A települést először 1276-ban említették Egrus formában.

A településen található látványosságok: téglaoromzatú sorházak, Református Templom, Szent Lajos Kápolna, Egresi Malom (Csók István festőművész születési helye), Aranyponty Halászati Múzeum.

Szent Lajos napi búcsú minden év augusztus utolsó vasárnapja, Szüreti mulatság, Idősek Napja, Falukarácsony, családi napok. Különböző sport, szabadidős és kulturális közösségi programok egész évben.

Az elmúlt években a közintézmények, orvosi rendelő, sportlétesítmények energetikai korszerűsítése, fejlesztése megtörtént. Ezek a helyek lehetőséget nyújtanak a jövőben az itt élő emberek számára a szabadidő eltöltésére még komfortosabb módon, illetve a helyi szolgáltatások minőségibb igénybevételére. A helyi infrastruktúra (mellékutak és közút felújítása, járdafelújítás, szennyvíz elvezetés) folyamatos fejlesztése szintén életminőség változást jelent a lakosság számára.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram