2022.08.10.

Tolna megye tovább épül-szépül – 2022. 08. 10

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség (KDMFÜ) Nonprofit Kft. a Tolna megyei települések fejlesztéseivel kapcsolatban a szekszárdi Rekreációs központtal és az új Sportcsarnokkal kapcsolatos tervekről is beszámol.

A KDMFÜ Nonprofit Kft. felhívta lapunk figyelmét honlapjára, ahol a Tolna megyei településekkel kapcsolatos terveket is részletezik.

Szekszárd kapcsán említik a város beruházását, a Rekreációs központot, ezer négyzetmétert meghaladó medencetérrel, benne gyermekpancsolóval, gyerekcsúszdákkal, jakuzzi és élménymedencével. A szaunavilágban tizenkét és tizennyolc fős finn szaunát, nyolc fős infraszaunát, hat fős gőzkabint és nyolc fős sószobát, valamint masszázsszobákat alakítanak ki. Az uszodai nagymedencét és a mély tanmedencét magába foglaló háromszintes épület földszintjén szaunák lesznek, orvosi szobával, az emeleten lelátó. A Sportcsarnokról elmondták, a jelenlegi csarnok mérete már a hazai sportesemények szakmai és hatósági követelményeinek sem felel meg, illetve több olyan sportág működik a városban, melynek infrastrukturális feltételei az eredményesség ellenére sem megoldottak, ezért kíván építeni Szekszárd új sportcsarnokot .

Pakson a fejlesztések középpontjában a Paks2 beruházáshoz szükséges infrastruktúra kialakítása áll, a bővítésen dolgozók lakhatásának, ellátásnak, egészségügyi és kulturális igényeinek kiszolgálása, valamint városfejlesztési feladatok. 

Dunaföldváron többek közt helyi iparral, vállalkozók támogatásával, idegenfogalommal kapcsolatos fejlesztési elképzelések vannak. Kiemelik: a településen a munkahelyteremtés feltételeinek javítása fontos feladat.

Tolna városában az átfogó cél változatlanul az egészséges, lakható város fejlesztése. Fontos az intézményi korszerűsítés, a csapadékvíz-elvezetés átfogó megoldása, a közlekedési infrastruktúra továbbfejlesztése, valamint a holtág revitalizációja.

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. tájékoztatta lapunkat, fontos céljuk, hogy a gazdasági növekedést minél több eszközzel sikerüljön támogatni, és – a térség adottságait és igényeit figyelembe véve – pályázati források elérését, innovatív projektek megvalósítását, valamint a működő vállalkozások további fejlődési lehetőségeit biztosítsák.

Kilencvenkilenc

A Közép-Duna Menti Kiemelt Térség kilencvenkilenc települést foglal magában, és két éve júliusban jött létre. Ugyanazon évben, egy hónappal később megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács (Tanács), majd novemberben az operatív feladatokat ellátó munkaszervezete a KDMFÜ Nonprofit Kft. A Tanács célja többek közt, hogy az általa elfogadott fejlesztési program mentén ösztönözze, erőforrások bevonásával támogassa a térségben megvalósuló fejlesztéseket. Nyomon kövesse a térség életét, tájékoztasson a gazdasági, társadalmi, környezeti folyamatokról. 

A KDMFÜ elsődleges célja pedig többek közt a Tanács munkaszervezeti feladatainak széleskörű ellátása, információk biztosítása a térség települései számára, üzleti és kulturális kapcsolatok erősítése. Három feladatcsoport mentén látják el a működésüket: munkaszervezeti- , és célfeladatok végrehajtása, többletforrás bevonása a térség fejlesztésére, vállalkozási tevékenység.

Forrás:
https://www.teol.hu/helyi-gazdasag/2022/08/tolna-megye-tovabb-epul-szepul
2022. augusztus 9.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram