2022.11.28.

Új minisztériumhoz kerül a Kalocsa- Paks Duna-híd megvalósítása - januártól megszűnik a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2023. január 1-jével megszűnik és feladatait jogutódként az Építési és Beruházási Minisztérium veszi át.

A Lázár János vezette tárca viszi tovább az Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. feladatait, írják a cég honlapján.

A tájékoztatás szerint az Építési és Beruházási Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által ellátott feladatok központi költségvetési szerv általi átvételéről és a társaságok megszüntetéséről, az ezzel kapcsolatos eljárási kérdések rendezéséről szóló kormányrendelet szerint a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2023. január 1-jével megszűnik és feladatait jogutódként az Építési és Beruházási Minisztérium veszi át.

Utóbbit sem sokáig hívják már így, ugyanis a Lázár János vezette minisztériumot átnevezik: Építési és Közlekedési Minisztérium lesz a neve az eddigi Építési és Beruházási Minisztérium helyett, miután a közlekedésügy is oda kerül a megszűnő TIM-től.

Amint az közismert, a környékünkön zajló nagyobb beruházások, például a Kalocsa-Paks Duna-híd, a Soltvadkert elkerülő út építése az állami beruházásért felelős NIF Zrt-hez tartozott, ám most új minisztérium, élén új miniszterrel felügyeli és finanszírozza a megvalósítást. Információnk szerint a változás a kivitelezést, amelynek végső határideje 2024. első féléve, nem befolyásolja.

Forrás:
https://www.kalohirek.hu/paks/uj-miniszteriumhoz-kerul-a-kalocsa--paks-duna-hid-megvalositasa-januartol-megszunik-a-nemzeti-infrastruktura-fejleszto-zrt.-
2022. november 27.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram