2024.03.08.

Új pályázatok az agráriumban tevékenykedő szakmai szervezetek számára

Várhatóan 2024 nyarán jelennek meg az Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása és az Új tanácsadási szolgáltatás indítása című pályázati felhívások.

A Közös Agrárpolitika (KAP) 2027-ig felhasználható hazai támogatási forrásait tartalmazó stratégiai tervében az ágazatban tevékenykedő szakmai szervezetek számára új lehetőségek nyílnak. A felhívások kedvezményezettjei – az eddigi kör kibővítésével – a szakmai, szakmaközi és tenyésztő­szervezetek is, amennyiben tanácsadási tevékenységgel segítik a jövőben az ágazatukban dolgozó gazdálkodókat.

Mindkét felhívás a tudástranszfer megvalósulását támogatja a mezőgazdaság, az erdészet, valamint az élelmiszeripar területén. Célja, hogy az igényeknek leginkább megfelelő szolgáltatásokat biztosíthassanak az ezzel foglalkozó szervezetek, amelyek elősegítik a hatékony gyakorlati alkalmazásokat és az innovációt, figyelembe véve a fenntarthatóság, a környezet- és talajvédelem, illetve az erőforrás-hatékonyság követelményeit is. Az Új tanácsadási szolgáltatás indítása című felhívással olyan kiemelt tématerületeken nyílik lehetőség a szervezetek számára, mint például a környezet- és klímavédelmi ismeretek megerősítése, a generációs megújulás, a KAP stratégiai tervben meghatározott követelmények, az antimikrobiális rezisztencia leküzdése, a kockázatmegelőzés és -kezelés. Az új, független tanácsadói szolgáltatások létrehozására irányuló projekt megvalósítása öt évre szóló, egy egyösszegű átalányösszeggel támogatható, amely elsősorban a szükséges eszközök és képzettség kialakítására irányul majd.

Forrás:
https://www.innoteka.hu/cikk/uj_palyazatok_az_agrariumban_tevekenykedo_szakmai_szervezetek_szamara.2923.html
2024. március 8.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram