2022.03.04.

Virtuális séta az új atomerőmű területén – 2022. 03. 04.

Elsőként Simontornyán próbálhatták ki az érdeklődők az új paksi blokkokat bemutató virtuálisvalóság-alkalmazást. A VR-szemüveggel működő applikációban a maga nemében egyedülálló módon bejárható az új paksi atomerőmű és az építési-szerelési bázis. A virtuális séta során magyar és angol nyelven hallhatók további információk a bejárható nyolc állomásról, az új blokkok mellett többek közt az évi 300 ezer köbméter igényt kiszolgáló betonüzemről és a melegvíz-csatorna mellett sorakozó, a szigorú környezetvédelmi előírások betartását szavatoló hűtőcellákról, írják a paks2.hu oldalon.

– A virtuálisvalóság-alkalmazás segít érzékeltetni, milyen óriási léptékekről van szó a paksi beruházásban – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy a VR-szettet kipróbálókra mély benyomás tett az épülő mű komplexitása, kiváltképp a virtuális túra utolsó állomása, ahol madártávlatból tekinthetünk végig a területen.

A VR-alkalmazással a jövőben a nagyobb rendezvényeken találkozhatnak majd az érdeklődők.

Forrás: https://www.telepaks.net/2022/03/03/virtualis-seta-az-uj-atomeromu-teruleten/

2022. március 3.

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram