2022.12.12.

Közlemény

Innovatív gazdaságfejlesztés a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (KDMFÜ Nonprofit Kft.) “Gazdaságfejlesztési Fórum (2022)” – eredmények és tervezett innovációk címmel online, sajtónyilvános tájékoztatót tartott.

A KDMFÜ Nonprofit Kft., illetve Grónay Andrea ügyvezető nevében az esemény résztvevőit Majoros Zsuzsanna, szakmai igazgató köszöntötte. Ezt követően a Gazdaságfejlesztési Fórum programjában meghirdetett témákban érintett jelentősebb cégek képviselői tartottak előadást.

Első előadóként az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. képviselője mutatta be részletesen a Kecskemét 4.0 programot. Majd ezt követően a Kecskemét 4.0 modell adaptációja a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben: eredmények és lehetőségekről címmelMajoros Zsuzsanna tájékoztatta a hallgatóságot.

A következő prezentációk a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség munkacsoportjainak bemutatkozásáról szóltak az eredmények, erőforrások, lehetőségek tükrében, a munkacsoportvezetők tolmácsolásában.

A Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben három önállóan tevékenykedő, de egymással szorosan együttműködő munkacsoport jött létre, a KDMFÜ Nonprofit Kft. kezdeményezésére, melyek az alábbiak mentén látják el feladataikat:

  • Munkaerő-biztosítás és képzés munkacsoport (Képzési és Foglalkoztatásfejlesztési Fórum) – A térségben működő vállalatok számára szükséges munkaerő képzése, bevonzása és helyben történő elhelyezkedésének biztosítása.
  • Vállalati környezetfejlesztési munkacsoport – A helyi vállalkozások fejlesztésének támogatása, a térségi nagyberuházás teremtette lehetőségek kihasználása, különös tekintettel a KKV-kra.
  • Település- és intézményfejlesztés munkacsoport – A város és a régió (köz)szolgáltatásainak minőségi és „okos” fejlesztése, élhető minőségi életteret biztosító munka- és életkörülmények kialakítása, különös tekintettel a térségi időellátási szolgáltatások fejlesztésére.

A Közép-Duna Menti Kiemelt Térség eredményeit számos eszköz és széleskörű jógyakorlatok segítik. Az eseményen említésre került ezek közül a „Silver Economy, avagy Ezüstgazdaság” (PTE, ÁOK TKI) a „Fenntarthatóság és felelősségvállalás a gyakorlatban (a társadalmi innovációk és jövőálló együttműködések világa)” (BKIK, Civil Impact Nonprofit Kft.) és a „Városi és elővárosi e-buszközlekedés: a környezeti hatások csökkentése a digitalizációra való felkészüléssel, és az elektromos töltőhálózat hatékonyságának növelésével” foglalkozó eBussed projekt is (eBussed Interreg Europe - DDRIÜ Nonprofit Kft.).

Az online rendezvény a “Térségfejlesztési megoldások vizsgálata és adaptációja a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben” elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Budapest, 2022. december 12.

Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Kórház u. 6-12., Globe Irodaház, V. em.
info@kdmfu.hu
www.kdmfu.hu

7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram